Betting - Guide till att spela på odds

Är du intresserad av sport? Skulle det vara trevligt med ett extra tillskott i kassan? I så fall kan betting vara någonting för dig. Många svenskar har tjänat stora pengar på oddset. De som redan har stora sportkunskaper om de bästa lagen, de skickligaste spelarna osv har väldigt mycket att hämta. Om man ändå noggrant följer en viss sport är det inte fel att också försöka utnyttja det.

Vad menas med odds?

Med odds menas sannolikheten för att en viss händelse inträffar. När det används i samband med betting brukar man ge en siffra som visar sambandet mellan insatsen och den potentiella vinsten. Svenska spelbolag arbetar med decimalodds. Ett odds på 1,7 skulle till exempel innebära att den som satsar 100 kr får 170 kr vid vinst och alltså en förtjänst på 70 kr. Ju högre odds, desto mer betalt. Riktigt låga odds är när det börjar närma sig 1. Då får man nästan inget betalt alls. Allt hänger på sannolikheten.

Ett exempel på när man får låga odds är om man satsar på att världsettan i tennis besegrar en lågt rankad motståndare. Alla förväntar sig den utgången och de odds som erbjuds kommer vara riktigt låga. Ett motsatt exempel är att spela på att den lågt rankade spelaren faktiskt besegrar världsettan, trots att det skulle vara en enorm skräll. Ingen förväntar sig den utgången och då erbjuds riktigt höga odds.

/online-betting.jpg

Oddsbonusar

Kunder har möjlighet att ta del av väldigt generösa oddsbonusar. Fördelen med att utnyttja en oddsbonus är att det ger mer valuta för de insatta pengarna. Med en oddsbonus på 100% kan du till exempel lägga insatser för 2000 kr, även om du bara gjort en insättning på 1000 kr. Din egen risk blir lägre, samtidigt som du har möjlighet att vinna väldigt mycket pengar. Vad som kännetecknar en bra oddsbonus är att den har schyssta villkor. Omsättningskravet ska vara lågt och alla andra eventuella villkor ska vara tydligt utskrivna. För att omsätta en oddsbonus krävs att man lägger insatser till ett visst lägsta odds tills man omsatt bonuspengarna ett visst antal gånger. Exakt vad som gäller anges i bonusvillkoren hos det aktuella spelbolaget.

Live odds

Något som blivit allt hetare är så kallad livebetting. Istället för att göra sina insatser innan en match startar, gör man det live under matchens gång. För den som följer en match direkt på TV eller via en stream kan det vara otroligt spännande att betta live. Lägg dock märke till att live odds förändras oerhört snabbt och väntar man bara någon minut kan en spelmöjlighet gå förlorad.