Svenska fotbollsspelare i England

Det är just nu bara en svensk som spelar kontinuerligt i Premier League denna säsongen, Martin Olsson, men framförallt ser många fram emot när Zlatan Ibrahimovic ska göra comeback i Manchester United som startat säsongen strålande och toppar ligan med 9 poäng på tre matcher och Manchesterlaget har faktiskt inte ens släppt in mål ännu i ligan. Dessutom har vi andra svenskar i både Premier League och The Championship som vi tar en titt på här.

Victor Nilsson Lindelöf

Efter en svag start under försäsongen där Lindelöf fick en del kritik i brittisk media försvarades han av Mourinho som kommenterade att han behöver tid. Det är något som den portugisiska tränaren verkar stå fast vid då svensken under de tre inledande matcherna för Manchester United varit antingen bänkad eller på läktaren. Under den svenska landslagssamlingen i Sofia, Bulgarien fick Lindelöf svara på en hel del frågor om utebliven speltid och huvudpersonen själv verkade lugn. Till Fotbollskanalen svarade Lindelöf att man alltid vill spela men att det är en tuff konkurrens med väldigt duktiga spelare.

Chansen kommer också att komma för mittbacken som enligt Mourinho kommer att få spela i Champions League mot FC Basel den 12 september då mittbackarna Phil Jones och Eric Bailly är avstängda. - Jag måste säga att Victor förbättras varje dag. Så, som ni vet är Jones och Eric (Bailly) avstängda mot Basel. Så då spelar vi Victor och Smalling och det är inget problem alls. Truppen är bra och mentaliteten hos spelarna är väldigt bra också, sa Manchester United tränaren under en presskonferens i veckan. Martin Olsson med lång erfarenhet från spel i England kommenterade också Lindelöfs situation till Fotbollskanalen och tyckte att Lindelöf skulle njuta och inte stressa. - Han behöver ha tålamod, han är ung och är i en av de största klubbarna i världen. Han måste njuta också. Han får inte stressa, det tar tid att komma in i ligan. Benfica kan dominera många matcher men i England kan United komma på bortaplan och få tuffa matcher. Jag pratade med honom när vi möttes och han verkade lugn.

/svenskalandslag-se.jpg

Martin Olsson

Martin Olsson är alltså för tillfället ensam svensk att få speltid i Premier League. Vänsterbacken som enligt många var bäste svensk under EM i Frankrike förra sommaren har mycket förtroende i Swansea som har inlett med fyra poäng på tre matcher, enda förlusten har kommit mot Manchester United. Målet med säsongen enligt Olsson är att hålla sig kvar där uppe men också avsluta säsongen starkare och starta bättre än vad Swansea lyckades med förra säsongen. Ytterbacken gör sin tionde säsong i England. Kommande tiden väntar Newcastle United på hemmaplan och Tottenham Hotspurs på Wembley för Olssons Swansea City. Speltips, artiklar och information om Premier League.

Kristoffer Nordfelt

Olssons svenska lagkamrat i Swansea City, Kristoffer Nordfelt har inte samma förtroende från tränaren och har inlett säsongen på bänken. Under sina två första säsonger i klubben har han endast vaktat målet i två Premier League matcher och några fåtal cupmatcher. Polske landslagsmålvakten Lukasz Fabianski är förstavalet i klubben. Trots det blev han uttagen till VM-kvalet och Janne Andersson försvarade uttagningen med att Nordfelt har gjort det bra när han har spelat med landslaget. Han stod bland annat när Sverige spelade oavgjort mot Norge i somras. Så sent som för ett år sedan skrev Nordfelt ett nytt fyraårskontrakt med klubben.

Sebastian Larsson

Den svensk som vi kanske mest förknippar med Premier League de senaste åren är ju Sebastian Larsson som spelat i England sen 2001. Han har startat två av Hulls sex tävlingsmatcher i inledningen på säsongen i The Championship och hoppat in i två matcher. Totalt har han spelat 226 minuter på de fyra matcherna. Hull har haft en blandad start på säsongen med två segrar, en oavgjord och två förluster i ligan.

Pontus Jansson

Mittbacksklippan har gjort succé i klassiska Leeds och älskas av fansen i klubben. Förra julen fick han bland annat en julsång från fansen och han har hyllats för sitt uppoffrande spel. Leeds har öppnat säsongen bra och har ännu inte förlorat någon match i The Championship. Han missade premiären mot Bolton på grund av avstängning men har spelat 90 minuter i övriga fyra matcher i ligan, fortsatt stort förtroende för mittbacken från Malmö alltså.

Marcus Olsson

Marcus Olsson, bror till Martin Olsson inledde säsongen på bänken i Derby som håller till i The Championship men har fått förtroende de senaste tre matcher där han spelat 90 minuter i samtliga. Derby ligger för närvarande 12:a i tabellen.

Marcus Olsson

Niclas Eliasson, Bristol City har hittills fått speltid i två matcher i The Championship genom två sena inhopp. Bristol City ligger på 13:e plats i tabellen.