Ett nytt herrlandslag

Det vilar ett ostadigt moln över det svenska herrlandslaget. Inte nog med att de lämnade Frankrike och europamästerskapet i besvikelse, de tre bästa och mest omtycka spelarna har slutat i laget. Kim Källström, Andreas Isaksson och allas vår Zlatan Ibrahimovic har kastat in landslagshandduken.

Hela Sverige lämnades mållöst efter förlusten mot Belgien. Hejdå till spelare och hejdå till förbundskapten Eric Hamrén. Vad kommer att hända nu?

Men den nye förbundskapten Janne Andersson är inte orolig och ser fram emot att föra ett nytt och hungrigt landslag till en ny guldera, även om han hade hoppats att Zlatan skulle stanna kvar en tid till. För att hålla dig ständigt uppdaterad om vad som händer kring det svenska landslaget kan du besöka bet365. Där hittar du alltid de senaste sportnyheterna samt online spel och betting.

 /fotboll.jpg

(Vilka spelare kommer att ersätta Zlatan, Kim och Andreas? Bilden kommer härifrån)

Landslagsledningen toppas

Det är inte bara Janne Andersson som är det nya ansiktet i ledningen. Målvaktstränaren Maths Elfvendal som tidigare tränade IFK Norrköping tar sig nu an landslaget, tillsammans med den kvarvarande analytikern Paul Balsom. Någon som återvänder till landslagsteamet är fotbollsscouten Tom Prahl. 67-åringen har ett bra öga för talang och hoppas nu kunna hjälpa Janne att sätta ihop ett riktigt bra landslag.

Nu i början av juli påbörjas arbetet med att skapa en harmonisk och fungerande verksamhet mellan spelare och ledning. Janne Andersson har skrivit kontrakt med landslaget i 4 år och började redan under sin första arbetsdag att lägga fram sina riktlinjer. Andersson fick frågan av journalister om vi kunde förvänta oss ett liknande ledarskap som under hans tid i Norrköping, men på det svarade han ”nej” och påpekade att alla lag är olika. Han vill inte gå in på mer detaljer om vad som är nytt och hur han ser på resten av sommaren och hösten men han är skämtsam med media och säger att han lovar att hålla alla uppdaterade.

Potentiella landslagsspelare?

Det råder ingen tvekan om att det finns hungriga killar som vill visa upp sina skickligheter i landslaget. Senast i rad att uttrycka sin vilja att bli landslagsspelare är skytteligaledaren Markus Antonsson. Antonsson skrev nyligen kontrakt med engelska Leeds United. Efter en halv säsong i Kalmar FF och en bakgrund i Halmstad BK lämnar han nu Sverige, men hoppas att hans prestationer i den brittiska andradivisions-ligan ska göra att Janne Andersson får upp ögonen för honom.

En annan spelare som har lämnat allsvenskan för att pröva lyckan utomlands är målvakten Jacob Rinne. Rinne har börjat i belgiska Gent och ser det som en chans att få utveckla sitt spel, men även att kvalificera sig som första målvakt i landslaget. Andreas Isaksson har lämnat ett stort frågetecken bakom sig och det ryktas om att det finns flera kandidater till platsen.

Någon som däremot hoppas på att ta sig upp till första truppen är Oscar Wendt. Wendt blev trots alla odds inte uttagen till EM-truppen, något som både skapade ilska och besvikelse. Men boundesliga-proffset hoppas nu kunna visa framfötterna ännu mer och vill visa att han hör hemma i första valet.