Damlandslaget vill behålla sviten

Det svenska damlandslaget har spelat tio raka landskamper utan att förlora. Nu väntar Finland i nästa gruppspelsmatch i hemma-EM och då vill förstås svenskorna förlänga sin förlustfria svit.

Sverige har fått ett lyft på damsidan sedan Pia Sundhage tillträdde som ny förbundskapten efter förra sommaren. Hon har visserligen haft väldigt kort tid på sig, men förväntningar är stora på damerna inför EM-slutspelet på hemmaplan. I onsdagens öppningsmatch spelade Blågult 1-1 mot Danmark sedan anfallsstjärnorna Lotta Schelin och Kosovare Asllani missat varsin straff i den andra halvleken. Det var en del besvikna miner efter det oavgjorda resultatet, men faktum kvarstår att Sverige inte förlorat en landskamp på de tio senaste försöken. Det är förstås en förlustfri svit som Pia Sundhage och hennes adepter gärna ser att de lyckas behålla genom hela Europamästerskapet.

Nästa motståndare i gruppspelet är Finland och på pappret ska det vara en enklare uppgift än danskorna. Inför mötet berättar även den 32-åriga mittbacken Charlotte Rohlin att hon tror att vissa av premiärnerverna har släppt och att svenskorna förhoppningsvis kan bjuda på större fotbollsunderhållning. Precis som den första matchen spelas även mötet mot Finland på Gamla Ullevi i Göteborg. Det pågående mästerskapet har fått väldigt stort utrymme i de svenska medierna vilket även lett till att betting på matcherna har ökat betydligt på Betsson där du även kan spela casino. Där behöver du inte bara tippa på fotbollsmatcher, utan du kan även spela på sport från helt andra discipliner.

Pia Sundhage har målet upp en drömbild där Sverige kliver ut på ett fullsatt Friends Arena när EM-finalen ska avgöras. Det är något som är lagets stora strävan, men om det är ett rimligt krav att ställa på laget är svårt att avgöra. Många menar att lagets väg till semifinal ligger väldigt öppen och att Sverige, som även ställs mot Italien, borde avancera tämligen enkelt. Sen hänger mycket på vilket lag Blågult lottas mot i semifinalen.